1. szám
Kedves Olvasók!

Régóta dédelgetett álmom, hogy a többéves tanítás során szerzett tapasztalataimat lehetőleg minél több magyarul tanulóval és magyartanárral megosszam. Az álom megvalósulásának konkrét ötlete végül tavaly decemberben született meg, és most, májusban - úgy érzem - végre tényleg valósággá vált. Ezzel a rendszeresen megjelenő nyelvi magazinnal - egy kiváló és több országban élő szakmai csapat együttműködésével - szeretnénk élvezetesebbé tenni a magyartanulást. Olvasóink öt hónapi lázas munka eredményét tartják kezükben.

A magazin szerkezetét és tartalmát gondos mérlegelés után állítottuk össze úgy, hogy minden magyarul tanuló találhasson benne:
  • autentikus és aktuális szövegeket (Sajtófigyelő, Fókuszban, Élethelyzetek című rovatok),
  • kommunikáció-központú riportokat és interjúkat (Országismeret, Portrétár című rovatok),
  • hasznos és érdekes információkat Magyarországról (Országismeret, Portrétár, Élethelyzetek, Ajánló című rovatok),
  • nyelvtani magyarázatokat és gyakorlatokat, amelyekkel megpróbáljuk bemutatni a magyar nyelv logikus szerkezetét, és amelyekkel meg szeretnénk könnyíteni a nyelvtanulás folyamatát (Nyelvtan című rovat),
  • a nyelvhez játékos formában közelítő feladatokat (Tarka-barka című rovat), sőt
A szövegeket úgy állítottuk össze, hogy a magyarul tanulók a nyelvtanulás bármely szakaszában járva találjanak kedvükre való anyagot. Három rovat kivételével (Tarka-barka, Nyelvtan, Ajánló) a közlekedési jelzőlámpa színeivel jelöltük a cikk nehézségi fokát. Vannak könnyebb (zöld lámpa), közepesen nehéz (sárga lámpa) és nehezebb szövegek (piros lámpa); az egyes szintek között természetesen nem húzható szigorú határ.
Az újságot forgathatják, nézegethetik akár szabadidejükben, önállóan, vonaton vagy buszon, utazás közben is, de ugyanúgy elővehetik a tananyag kiegészítőjeként is, szervezett magyartanítás keretében. Legszorgalmasabb olvasóinkat igyekszünk kisebb-nagyobb ajándékokkal is megjutalmazni (Nyereményjátékok).

Ez a nyelvi magazin Önöknek készült, tehát kíváncsian várjuk véleményüket, észrevételeiket és további kívánságaikat is.

Kívánom, hogy teljen legalább annyi örömük az újság lapozgatásában, mint amennyi odafigyeléssel és szeretettel szerkesztői csapatunk készítette Önöknek ezt a magazint!

Kovács Tünde
főszerkesztő
Előfizetői szám:
Jelszó:

Nepál
Nepal
Nepal
Ez a 557. szó.
Név:
E-mail:
Nyelv:
Biztonsági kód: rs86k7
Biztonsági kód: