38. szám

Kedves Olvasóink!

Jelen számunkban még mindig Amerikában időzünk: ezúttal Dél-Amerikában. Országismereti rovatunkban bemutatjuk, hogy Argentínában és Kolumbiában, mennyire aktívak a magyar közösségek. Ebbe a rovatba a múltból is beválogattunk néhány érdekességet. Tudták például, hogy két dél-amerikai ország – Uruguay és Paraguay – nemzeti himnuszának zenéjét magyar bevándorló szerezte? Hallottak már arról, hogy Argentínában a mai napig Bíró László – a golyóstoll feltalálójának – születésnapján ünneplik a feltalálók napját?

Portrétár rovatunkban több dél-amerikai országba invitáljuk önöket. Bélafi Szilárd wayuu indián származású feleségével turistacsoportokat kalauzol Kolumbia egész területén, s bennfentesként mesél olvasóinknak is e csodás országról. Dr. Fischer Ferenc chilei élményeit osztja meg velünk. Két Magyarországon tanuló egyetemista pedig arról számol be, hogy milyennek látják Magyarországot dél-amerikai szemmel – egyikük Kolumbiából, másikuk Ecuadorból érkezett hazánkba. Történeteik és meglátásaik elgondolkodtatóak, humorosak és megmosolyogtatóak.

Fókusz gyakorlataival nemcsak a magyar nyelvtudásukat pallérozhatják, hanem Dél-Amerikára vonatkozó általános műveltségüket is tesztelhetik.

Ha pedig valamelyik dél-amerikai országba szeretnének utazni, akkor ebből a számból azt is megtudhatják, kell-e vízum a magyaroknak a beutazáshoz.

Kellemes olvasgatást kívánunk!

Előfizetői szám:
Jelszó:

Nepál
Nepal
Nepal
Ez a 557. szó.
Név:
E-mail:
Nyelv:
Biztonsági kód: abjpfx
Biztonsági kód: