32. szám

Kedves Olvasóink!

Szeretik a kávét? Igen? Akkor egy csésze gőzőlgő kávé mellett bizonyára szívesen szemezgetnek cikkeink közül, hiszen jelen számunk tematikája a kávétól a kávéházakig terjed. Ha pedig eddig nem hódoltak a kávézás szenvedélyének, akkor összeállításaink kapcsán talán kedvük támad megkóstolni egy csésze friss, zamatos kávét.

Országismereti rovatunkban bemutatjuk a híres budapesti kávéházakat – egykor és ma. Kérjük, alaposan vegyék szemügyre e rovat fotóit, ugyanis egyben időutazásra is invitáljuk Önöket!

Más-más megközelítésből a Fókusz, az ECL-teszt és a módSZERtár gyakorlatai is a kávézók történetét dolgozzák fel. Ady Endre Kávéházban című – zöld lámpás nehézségű – versét érdemes akár memoriterként kívülről is megtanulni.

A SzeretLak alapítójával már előző számunkban megismerkedhettek – most a korábbi interjú folytatásaként a fejlesztő foglalkoztatóban folyó munkáról, a kávészacskók címkézéséről olvashatnak.

Miután kimerítően körbejártuk a kávé és a kávéházak témakörét, a Portrétárban elkalandozunk a diplomácia területére. Szellemes, humoros riport készült a legnépszerűbb magyarországi diplomatával, Iain Lindsay budapesti brit nagykövettel nyelvtanulásról és versekről. Pazaurek Piroska, Magyarország közép-floridai tiszteletbeli konzulja az első Hungarian Summit szervezése kellős közepén szakított időt az interjúra.

Kellemes olvasgatást kívánunk!

Kovács Tünde
főszerkesztő

Előfizetői szám:
Jelszó:

Nepál
Nepal
Nepal
Ez a 557. szó.
Név:
E-mail:
Nyelv:
Biztonsági kód: wxacq
Biztonsági kód: